Fir-ar ea de IMPULSIVITATE.

Nevoile false duc la impulsivitate.

Nu te lăsa mintit de dorintele care nu duc nicaieri!
Traim intro societate in care nevoile false, prioritatile false, ne fac sa nu mai avem liniste, sa nu mai vedem adevarul. Tot ce conteaza este satisfacerea ego-ului, a mandriei personale. Ce poate fi mai frumos decat sa apari in fata anturajului cu un ceas de firma, sau cel mai tare telefon, sau masina cea mai cool sau…Mereu va fi o dorinta de indeplinit, o nevoie falsa pe care simti ca trebuie sa o satisfaci.
Din pacate, toate aceste dorinte nu reprezinta prioritati reale, prioritati care sa te faca sa evoluezi ca om. Mai ales pentru cei tineri, nevoile false ii conduc pe un drum gresit.

Mereu va exista o placere de indeplinit, un lucru pe care nu il poti obtine, dar pe care altii il au. Si atunci o sa apara nervii, depresia, impulsivitatea. Frustrarea ca nu poti atinge tot ce ti-ai propus. Si nu vei realiza ca ti-ai propus fix lucrurile gresite.
Aceasta iluzie se prabuseste imediat cand apare nevoia adevarata, reala. Cand problemele pe care viata ti le arunca in fata te forteaza sa regandesti total prioritatile si sa descoperi ca, de fapt, te-ai luptat pentru ce nu era necesar. De aceea majoritatea milionarilor din lumea asta vin de jos, pentru ca ei stiu cu ce s-au confruntat si ce au trebuit sa depaseasca. De cele mai multe ori nevoia te invata. Nu este o lectie usoara, dar este necesara.
La fel a fost cu mine. Cand parintii au pierdut casa, cand am ramas pe drumuri, a fost o trezire dura la realitate. Am descoperit adevaratele prioritati in viata: m-am angajat ca sa castig bani sa ajut familia, dar si sa nu fac foamea. Apoi, prioritatea mea a fost sa invat o meserie, ca sa pot sa duc o viata mai buna, apoi sa cumpar o casa, apoi sa devin antreprenor si tot asa. Nu au mai contat mandria personala, lucrurile marunte care mi se pareau atat de importante, odinioara.

Viata m-a invatat ca altele trebuie sa fie prioritatile. Nevoia m-a facut sa descopar realitatea si sa evoluez ca om, atat profesional cat si personal, iar asta m-a facut fericit.
Nu mai simt nevoia sa ma enervez ca inainte, nu mai am reacctii impulsive sau sa ma consum ca n-am nu stiu ce telefon sau altceva. Nu inseamna ca nu imi satisfac placerile, dar nu mai sunt ele prioritatea mea, ceea ce ma conduce in viata. Iar asta este o lectie pe care toti tinerii trebuie sa o invete repede. Asta daca vor sa aiba un viitor linistit, o familie si o existenta care sa ii implineasca si nu un trai plin de frustrari, depresii si deziluzii.

Adrian Niculescu

You may also like

Leave a reply

Your email address will not be published.

More in:Editorial