Forta si controlul prin duritate, nu vor convinge femeia sa ramana langa tine.

Protejeaza femeia, nu o controla.

Forta nu o va convinge sa ramana langa tine
Multi barbati considera ca daca se impun prin forta, daca tipa sau isi lovesc partenera, nu o vor pierde. Ca doar asa isi va asigura controlul asupra partenerei si aceasta va fi ferita de tentatii.

Vezi raspunsul lui Adrian Niculescu ATENTIE LA “Barbatul vulgar in exprimare”:“Inamicul femeii in viitor”

Doar ca, indiferent de ce se va intampla, nu va fi o relatie fericita. Va fi bazata pe frica, pe control, pe neincredere. Acestia nu sunt niste barbati puternici, dimpotriva.

Sunt niste oameni nesiguri, complexati, care se tem ca vor ramane singuri. In sinea lor nu se considera indeajuns de buni, asa ca incearca sa compenseze. Insa nu vor avea parte de ceea ce isi doresc.
O femeie nu vrea si nici nu trebuie controlata. Dimpotriva, pentru o relatie cat de durata si cat mai fericita, partenera are nevoie de libertate, de intelegere. Nu confunda controlul cu protectia. Acela este rolul barbatului, sa o faca pe femeia de langa el sa se simta protejata, sa stie ca se poate baza pe el. Viata este dura, in general, iar uneori, partenera va cauta sprijinul tau, pentru a infrunta lumea exterioara.Trebuie sa va bazati unul pe celalalt, asa ca arata ca poti sa o protejezi, nu sa o controlezi. Nu fi violent, nu incerca sa te impui cu scandal sau sa incerci sa impui niste conditii.
Asta nu inseamna sa accepti orice. Ca barbat – si ca femeie – trebuie sa stii unde sunt limitele, unde pui piciorul in prag. Trebuie sa te impui, dar prin tonul prin care vorbesti, prin siguranta pe care o arati, prin argumentele tale. Partenera va vedea pe cineva care stie ce vrea si care stie si cum sa se impuna. Si atunci va accepta ceea ce ii spui. Un barbat puternic este unul cu caracter. Unul care are forta sa ofere libertate perosanei de langa el. Sa se poarte frumos, sa fie un barbat elegant, dar ferm. Sa stie sa asculte si sa inteleaga. Si acela va avea parte de o relatie de succes si va fi invidiat de multa lume.

Tentatiile vor aparea, indiferent de ce vei face. Ca esti barbat, ca esti femeie, viata te va pune in situatia de a calca stramb. Dar, daca esti un barbat sigur pe tine, care te-ai purtat foarte bine, partenera se va gandi inainte sa faca ceva. Ii va fi teama sa te piarda, pentru ca alaturi de tine se simte in siguranta, se simte inteleasa, libera. Si va trece mai usor peste tentatie. Pentru ca te va iubi si te va respecta.
Barbatul si femeia trebuie sa fie parteneri, cu drepturi egale. Niciunul nu trebuie sa il controleze pe celalalt, trebuie sa se accepte si sa se inteleaga. Si sa realizeze ca doar impreuna isi vor putea construi o relatie, o familie, o viata fericita.

Text Adrian Niculescu

You may also like

Leave a reply

Your email address will not be published.

More in:Editorial