Inselatul-“ O lupta infernala cu ceea ce vrea corpul tau”

Inselatul distruge relatii si familii. Cum il putem evita.

La fel ca orice placere, sexul paote crea si el dependenta. Nu este o gluma, daca nu suntem echilibrati, daca nu ne gandim si nu ne luptam cu pornirile noastre, atunci se poate transforma intr-o placere.
Una din principalele cauze pentru care apare inselatul, mai ales intr-o relatie de lunga durata, este plictiseala. Este foarte greu sa iti pastrezi armonia, mai ales din punct de vedere sexual, cand la mijloc apar anii, rutina, obisnuinta si problemele vietii. Timpul este din ce in ce mai scurt, lumea este ocupata cu munca, mai sunt si alte activitati de facut, poate apar si copii.

Cand sa mai ai timp de dragoste. Pasiunea dispare si ea cu timpul, este normal, partidele de amor, daca mai sunt, sunt mai mult pe fuga.
Asa ca, pe undeva, este de inteles aceasta nevoie de ceva nou, de o noua provocare, din acest punct de vedere. Doar ca inselatul este un drum alunecos, daca o apuci pe el, aproape sigur te va duce la destramarea relatiei construite cu atata grija. Chiar daca persoana iubita nu afla, chiar daca afla si reusiti sa treceti peste asta, din acel moment lucrurile se schimba. In primul rand nu vei mai simti nevoia sa faci sex cu persoana de langa tine, iar asta va schimba total dinamica dintre voi. Riscati sa ajungeti la un stadiu de frate-sora, doi oameni care se iubesc, se respecta, dar nu se mai doresc.
Este foarte greu sa te lupti cu dorintele, cu ceea ce vrea corpul tau, mai ales cand vine vorba de sex.

De aceea, este important sa iti gasesti partenerul sau partenera, care sa poata sa te stimuleze in continuare, chiar si dupa un timp. De fapt este important ca amandoi partenerii sa realizeze importanta acestui aspect si sa lucreze la el. Pentru ca daca reusiti, daca in putinul timp pe care il mai ai, stii ca te asteapta cineva care inca te excita si cu care iti place sa fii, atunci sigur nu se va ajunge la inselat.
Este foarte important sa lupti pentru relatie, mai ales daca aceasta merita. Asta trebuie sa fie motivatia ta, zi de zi. Merita pentru cateva momente de placere, sa risc tot? Am pe cineva care ma respecta si ma iubeste, am o familie frumoasa, de ce sa fac o asemenea prostie?

Inselatul poate duce la dependenta, pentru ca mereu vei vrea ceva nou, mereu va exista dorinta. Iar daca ai si copii, atunci lucrurile pot fi mult mai rele. Pentru ca racirea si distantarea dintre parteneri va fi mult mai vizibila pentru cei mici. Relatia ta se va transforma intr-o minciuna care poate afecta si rani si pe cei din jur.
Deci, gandeste-te bine, daca pentru tine inselatul apare doar pentru ca te plictisesti sau ai o dorinta, nu o lua pe acest drum. Mai bine vorbeste cu persoana de langa tine si faceti in asa fel incat sa va redescoperiti si in pat. Daca veti reusi, o sa aveti o relatie mult mai buna si solida ca inainte.
Adrian Niculescu

You may also like

Leave a reply

Your email address will not be published.

More in:Editorial