Obsesia multor barbati: “Cati parteneri a avut femeia inainte de mine?

Nu judeca un grup, doar pentru o persoana. Nu toata lumea este la fel.

Cand vine vorba de relatii, fiecare dintre noi are un etalon pe care se bazeaza, atunci cand se implica alaturi de cineva. Pentru multi barbati, de exemplu, numarul partenerilor pe care i-a avut fata pe care o place, este un criteriu important. Exista unii barbati care sunt educati sa ia o partenera cat mai putin experimentata, eventual chiar virgina. Asa au fost educati de parinti, considera ca doar asa vor gasi partenera care sa aiba grija de ei, de casa, etc.
Mai sunt si cei care au un numar in cap, ceva de genul 5-6, poate 10 relatii, peste care poate trece. Se gandeste ca femeia a incercat si ea, nu a avut noroc, in fine. Dar daca peste o fata, o place, dar aceasta a avut mai multi barbati, decat considera el ca este normal, atunci se blocheaza. Probabil este cuprins de teama, se gandeste ca nu se poate simti in siguranta cu aceasta partenera, ca nu va avea incredere niciodata.

Si, normal, mai sunt si cei care nu judeca dupa aceste criterii, pentru care conteaza prezentul si viitorul, nu se gandeste la trecutul unei partenere. Oare cine are dreptate? Cine judeca gresit?
Intrebarea corecta este cine suntem noi sa judecam? Fiecare are dreptul sa faca alegerea pe care o considera corecta pentru el. Este vorba de viata lui, nu a ta. Pentru el, acel criteriu, oricare ar fi, este conditia pentru a fi fericit.
Ce nu trebuie facut, insa, este sa judece la modul general. Daca o femeie inseala, sau a avut mai multe relatii inainte, nu te apuca sa o faci in toate felurile. Si, mai ales, nu include toate fetele si femeile intr-o categorie. Daca tu ai patit ceva, din cauza unei persoane, nu inseamna ca asta este regula.

Si pentru fete acest principiu este valabil. Tot am primit mesaje ca baietii ar prefera femeile mai cu experienta. Dar ce inseamna asta? Cine judeca care are experienta si care nu? Totul este la nivel personal, asa trebuie interpretat. Pentru un barbat care a avut doar cateva relatii, o femeie poate reprezenta un etalon, pentru unul care a fost cu multe femei, acest lucru nu este valabil. De aceea, aceste etaloane nu sunt o regula.
Asta este cel mai important, sa nu uitam ca a judeca mai multi oameni, doar pentru ca am trecut printr-o experienta personala, sau ca avem o anume educatie, nu este ok. Si nu ne va ajuta sa evoluam, sa devenim oameni mai buni.
Adrian Niculescu.

You may also like

Leave a reply

Your email address will not be published.

More in:Editorial