Astepti cu sufletul la gura sa te sune sau sa-ti trimita mesaj, dar nu o face, ce poti sa faci…?

Se întâmplă uneori – persoana cu care ai visat să trăiești fericit până la urmă dispare. Nu, nu, totul este în regulă cu el, el doar încetează să trimită mesaje text și să te sune.

Și știi de ce? Nu însemni la fel de mult pentru el pe cât înseamnă el pentru tine. Dacă sentimentele ar fi reciproce, i-ar fi greu să nu-și amintească de tine chiar și pentru câteva ore, să nu mai vorbim de zile sau săptămâni …

Vrei să îi mai scrii încă un mesaj pentru a pune punctul pe i sau să-l întoci, dar nu trebuie să o faci. Nu-l întreba unde a dispărut. Nu cere răspunsuri. Nu vorbi cu el de parcă totul este bine. Nu încerca să păstrezi prietenia pe care ați avut-o cândva.

Lasa-l sa plece. Decide că meriți cei mai bun. Promite-ți că nu te vei umili pentru a-i atrage atenția.

Nu ai nevoie de cineva care nu are nevoie de tine. În momentul în care a încetat să mai trimită mesaje text și să te sune, ți-a spus tot ce trebuie să știi despre el. Nu te apreciază. Nu te respectă. Nu ești la fel de importantă pentru el ca și el pentru tine.
În loc să suferi din cauza asta, lasă-l să te motiveze să mergi mai departe. Nu-ți fie rușine de tot timpul petrecut pe el. Fii recunoscătoare că știi în sfârșit adevărul și că nu vei mai pierde timpul pe el în viitor.

Într-o zi, el poate reapărea în viața ta, îți poate scrie un mesaj cu scuze, de parcă ar fi fost ocupat, de parcă i-ar fi dor  – dar asta nu înseamnă că ar trebui să-i dai o a doua șansă.

Dacă decizi să-i răspunzi, dacă îi permiți să se întoarcă în lumea ta, atunci riști să revii din nou la primul pas. Risti să cazi din nou în aceeași capcană.

Chiar dacă crezi că l-ai uitat deja, toată furia și resentimentele tale pot dispărea imediat ce începi să vorbești cu el. El îți poate aminti de ce te-ai îndrăgostit odată de el.
Poate fi fermecător. Poate flirta. El te poate convinge că de data asta va fi diferit.
Dacă nu vrei să te expui din nou durerii, nu-i răspunde. Nu-i oferi plăcerea de a ști că încă mai simți ceva. Simte-te liber să-l ignori pentru că te-a ignorat calm.
Când cineva încetează să te mai sune și să-ți mai trimită mesaje, nu-ți cere scuze. Nu spera că se va târî înapoi.
Fii sinceră cu tine în legătură cu ceea ce înseamnă asta. Aceasta înseamnă că el nu simte ceea ce ți-ai dori de la el.

Sursa psihologia de azi

You may also like

Leave a reply

Your email address will not be published.

More in:blog