Nu te teme de hateri, prezenta lor inseamna ca esti pe drumul cel bun

Nu te teme de hateri, prezenta lor inseamna ca esti pe drumul cel bun.

Invidia si rautatea sunt trasaturi umane comune, dar, din ce am observat eu, la roman parca se intalnesc mai mult decat in alta parte. Noi suntem intotdeauna cel mai important dusman al nostru. Asa a fost mereu in istorie, nu trebuie sa ne dea cineva jos, o facem noi, cu placere. Nu cred ca o alta natie are darul asta de a critica si de a incerca sa denigreze pe cei dintre ei care au avut succes.

Din pacate, mentalitatea de om complexat, slab, inca ne caracterizeaza. Noi cautam validare in alta parte, nu ne gandim cum sa reusim noi. Parerea strainilor este mai importanta, incercam mereu sa parem altceva si sa ne detasam de cei de langa noi. Am observat o astfel de mentalitate si la tineri.

In loc sa incerce sa descopere la ce se pricep, cum pot sa ajunga sa aiba ei succes, stau sa analizeze ce a facut altcineva. De ce ala a putut si el nu? Nici nu conteaza ca se gandeste cu invidie sau nu, este un timp irosit degeaba.

Asta este unul din motivele pentru care m-am apucat de aceste materiale. As vrea sa le arat celor tineri, in special, ca nu este cazul sa fie invidiosi, ca nu trebuie sa ii urasca pe cei care au succes. Asta este gandirea complexatului, a haterului. Acestia sunt oamenii care nu au realizat nimic, oamenii mediocri, multumiti doar sa critice. Cei care se mint ca este ok sa nu ai bani, sa fii sarac, sa nu ai ambitii, care au preferat distractia si timpul liber si acum nu stiu ce sa mai faca.

Problema noastra este ca nu avem nici educatie si nici exemple in societate. Un copil vede la televizor numai „smecheri”, cu masini, femei, droguri. Asa ca va dori si el asta, va considera ca este ceva normal. Va incerca sa imite aceste lucruri si, in concluzie, nu va invata nimic. Mai mult, va deveni frustrat cand nu va reusi. Aici este misiunea parintelui sa aiba grija ca cei mici sa fie invatati cum se cuvine. Nu ii ascundeti lucruri, nu il feriti exagerat, copilul trebuie sa cada astfel inca sa stie cum sa se poata ridica.. El trebuie sa vada cu ochii lui, sa simta pentru ca doar asa va invata cu adevarat. Nu il menajati cand este vorba sa il invatati si lucruri mai putin pozitive. Acestea fac parte din viata, a-l feri de ele nu il va ajuta deloc.

Un tanar trebuie sa isi stabileasca prioritatile bine. Poti sa te si distrezi, stiu ca doar o viata ai, dar nu asta trebuie sa fie prioritatea. Nu, tu trebuie sa te gandesti ca trebuie sa ai succes, ca trebuie sa iti gasesti vocatia si apoi sa muncesti, sa tragi tare ca sa reusesti. Nu trebuie sa te intereseze ca unul sau altul au prea mult timp liber si uite cum beau ei, cum se distreaza. Tu trebuie sa te focusezi pe ce este important si, daca vei avea cu adevarat succes,o sa traiesti viata pe care o vrei, fara frica.
Nu trebuie sa te temi nici ca cei din jur nu o sa te placa foarte tare. Haterii vor exista mereu, tu trebuie sa inveti sa traiesti cu ei, mai mult, sa vezi ca ii poti chiar aprecia. Haterii te pot ambitiona, iti vor arata ce poti ajunge in caz ca nu reusesti.

Nu trebuie sa te doboare pentru ca tu nu vei avea timp de asa ceva.
Nu este o rusine sa fi invingator, sa reusesti, sa ai bani. Haterii te vor critica dar doar pentru ca o sa doreasca sa fie in locul tau. Tu trebuie sa fii concentrat doar la ceea ce conteaza cu adevarat si o sa vezi ca lucrurile se vor aranja asa cum iti doresti.
Adrian Niculescu

You may also like

Leave a reply

Your email address will not be published.

More in:Editorial