9 sfaturi pentru femeile îndrăgostite de un bărbat însurat

Cu câtă intensitate se trăieşte o iubire interzisă? Iată câteva sfaturi pentru femeile îndrăgostite de un bărbat însurat.

Trăieşti o “iubire interzisă”, te chinuie gândul că nu-l ai lângă tine de sărbători sau în alte momente importante din viaţa ta, eşti în culmea fericirii când vă vedeţi, dar te doare sufletul în fiecare dimineaţă când te trezeşti singură … tot fără el.

”Iubesc un bărbat însurat şi nu-l pot părăsi!”

Statistic vorbind, cu cât durează mai mult o relaţie cu un bărbat însurat, cu atât este mai puţin probabil că el să divorţeze, susţin specialiştii.

Îndrăgostită de un bărbat însurat

Te-ai întrebat de nenumărate ori dacă merită efortul şi tot de atâtea ori ai ajuns să te consolezi cu gândul că el te iubeşte şi va fi liber, aşa cum ţi-a promis. Că există multe sau puţine cazuri cu final fericit, nimeni nu poate să stabilească şi nici nu te-ar încălzi cu nimic un răspuns. Cert este că se întâmplă să te indrăgosteşti de un bărbat însurat, iar tu eşti acum în această situaţie şi nu ştii cum să faci ca să-ţi fie bine.

Nu spun că sfaturile vor rezolva problema de la sine, însă te pot ajuta să iei o hotărâre în cunoştinţă de cauză, ţinând cont doar de tine.

Iată ce îţi propune psihoterapeutul Lena Rusti pentru a analiza la rece situaţia în care te găseşti:

Gândeşte-te de ce ai ales o relaţie imposibilă.

Chiar dacă nu ştiai că e însurat, e foarte posibil că în interior să existe anumite reţineri ale asumării unei relaţii, care să te ducă la alegeri de acest tip de relaţie.

Şi dacă e vorba de asta, nu vei putea depăşi această etapă decât prin tine însăţi, nu prin celălalt.

Nu transforma relaţia într-o competiţie

Nu transforma relaţia într-o competiţie cu cealaltă, în care te simţi mai iubită dacă obţii mai mult în raport cu ce obţine ea. Competiţia îţi va activa sentimente şi comportamente negative, care îşi vor face efectul în timp.

Nu te transforma în a doua soţie.

Încercând să îl faci să se simtă vinovat şi responsabil pentru tine, pui presiune asupra lui şi te responsabilizezi pe tine. Iar încercând să obţii lucrurile pe care le doreşti, punând zilnic presiune asupra lui, rişti să îi creezi un sentiment de sufocare, în care să rămână doar pentru că se simte tot mai vinovat.

Nu da necondiţionat doar pentru că îţi e frică să nu te părăsească.

Îi creezi sentimentul că tu dai fără ca el să se responsabilizeze în relaţie şi va lua până când te va stoarce de energie şi de iubire.

Nu te minţi singură şi nu îl lăsa să te mintă.

Dacă eşti în relaţia asta, asum-o cum e în acest moment, nu te amăgi că se va schimba.

Nu te simţi vinovată.

E alegerea lui să fie în această relaţie, la fel şi a ta.

Nu e vina ta că el nu a găsit o altă modalitate de a fi fericit, dar nu îl lăsa să te responsabilizeze pe tine pentru alegerile sale.

Nu îl lăsa să te folosească pentru a-şi rezolva problemele din cealaltă relaţie.

Dacă faci asta, rişti să rămâi cu un gust amar şi cu o încredere în tine şi în oameni care va fi greu de restabilit.

Nu îl crede că e o victimă.

Bărbaţii implicaţi în mai multe relaţii pot avea texte foarte înduioşătoare, care de obicei găsesc victime perfecte. Nu îl lăsa să te încarce. Dacă alegi să îi fii alături, cere-i măcar demnitate.

Gândește-te ce îți dorești!

Gândeşte-te bine la ce îţi doreşti de la această relaţie, apoi gândeşte-te la limitele acesteia, pentru că nu întotdeauna poţi obţine ce îţi doreşti. Apoi, ia o hotărâre în consecinţă. Cel puţin, dacă alegi să fii în continuare acolo, vei ştii de ce eşti.

Sfaturi pentru femeile îndrăgostite de un bărbat însurat: Femeie în umbra unui bărbat, dar fericită

Sunt femei care s-au simţit o viaţă întreagă iubite în umbra unui bărbat, dar cu o relaţie oficială în faţă.

Însă au ales asta în mod asumat. Ştiind că divorţul e imposibil şi ştiind că ele sunt cele alese. Însă nu întotdeauna e aşa. De aceea, psihoterapeutul Lena Rusti te sfătuieşte ca în povestea ta duală să te gândeşti care e poziţia ta şi cât de confortabilă îţi este. Dacă accepţi să fii în umbră, vei avea şansa de a fi fericită cu cât ţi se oferă într-o astfel de relaţie. Dacă nu accepţi, poate e mai bine să cauţi în altă parte sau să aştepţi, doar dacă termenele nu se prelungesc iar şi iar la nesfârşit.

De la femeie la femeie

Ce gândeşte acum o femeie care a trecut prin această experienţă şi a avut tăria să facă ce a considerat că este mai bine pentru ea? Simona a avut o relaţie de un an de zile cu un bărbat însurat de care a decis să se despartă. Iată cum vede ea lucrurile acum:

Dacă e cuplat, fugi. Dacă e căsătorit, prefă-te că nu există. Orice ţi-ar spune, oricât s-ar îndrăgosti de tine, într-un final se dovedeşte a fi prea slab pentru a lua o decizie care să îi schimbe viaţa radical şi va prefera calea uşoară, aceea de a rămâne în căminul conjugal.

Un bărbat căsătorit nu e niciodată alături de tine când ai nevoie, oricât ţi s-ar părea ţie că ar fi.

Dacă luăm în calcul sărbătorile de peste an şi zilele importante gen zi de naştere, el va fi mereu acolo cu soţia, iar tu cu .. telefonul, aşteptând ca el să îţi răspundă la sms. Iar singurătatea asta e mai dureroasă decât cea în care nu ai cunoscut de fapt pe nimeni.
Când eşti singură şi nu ai pe nimeni în viaţa ta, măcar eşti pe 0, dar când iubeşti un bărbat căsătorit, deja începi cu -1.

Iubeşti un bărbat însurat? Cum vezi relaţia ta peste 5 ani? Ce sfaturi pentru femeile îndrăgostite de un bărbat însurat ai avea?

text de Ioana Maroşan

Sursa https://www.eva.ro/dragoste/relatii/9-sfaturi-pentru-femeile-indragostite-de-un-barbat-insurat-articol-33097.html

You may also like

Leave a reply

Your email address will not be published.

More in:blog